FORUM KOŚCIOŁA 5N
Forum Kościoła 5N

Regulamin forumRegulamin  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

moje marzenie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona główna -> Działalność Biblioteki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kto77s

PostWysłany: 03 Cze, 2005 9:50    Temat postu: moje marzenie Odpowiedz z cytatem

Dla mieszkancow Poznania Wasza biblioteka jest na pewno wielka pomoca w rozwoju osobistym, w zblizaniu sie do Pana Jezusa itd.
Na marginesie Wasz Kosciol 5N zaispirowal mnie swoim programem i aktywnoscia na szeroka skale.Niestety ,w moim zborze nic takiego sie nie dzieje,nad czym boleje. Moim wielkim marzeniem "od zawsze" /jeszcze przed nawroceniem/ byla praca w bibliotece, ksiegarni....
Pragnelabym bardzo,aby w moim miescie powstala taka protestanckabiblioteka, moze polaczona z kameralnymi spotkaniami, wspolnym czytaniem Slowa Bozego ...Takie pomysly chodza mi po glowie.Co mnie powstrzymuje? Proza zycia-brak srodkow.Na poparcie zboru w tym wzgledzie nie moge liczyc.
Drogi BIBLIOTEKARZU, bylabym Ci bardzo wdzieczna,gdybys napisal mi,jak radziles sobie na poczatku, z jakimi problemami sie spotkales.
Gdybys znalazl czas i ochote, to prosze o nawiazanie ze mna kontaktu.
Byc moze inne osoby, ktorym lezy na sercu szeroko pojete rozpowszecznianie Slowa Bozego, pomoga mi /dobra rada,wskazowkami.../
zrealizowac moje marzenie, jesli taka jest wola Boga. I ku Jego chwale.

Bibliotekarz

PostWysłany: 15 Cze, 2005 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytałem ostatnimi czasy książkę Douga Cartera "Ludzie szerokich horyzontów" zawiera ona kilka złotych myśli:
"Większość ludzi, którym powiodło się mimo braku możliwości, to ci, którzy nie wiedzą, co to znaczy rezygnować"
"Ludzie szerokich horyzontów wiedzą, że będą przegrani już w momencie, kiedy nie podejmą ryzyka"
"Bóg zamierzył, by kłopoty stały się przedszkolem dla zwycięstwa, ćwiczeniem dla mądrości, próbą dla cierpliwości, ryzykiem dla korony i bramą do chwały" (John Wesley)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona główna -> Działalność Biblioteki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: