|
FORUM KOŚCIOŁA 5N Forum Kościoła 5N
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kto77s
|
Wysłany: 03 Cze, 2005 9:50 Temat postu: moje marzenie |
|
|
Dla mieszkancow Poznania Wasza biblioteka jest na pewno wielka pomoca w rozwoju osobistym, w zblizaniu sie do Pana Jezusa itd.
Na marginesie Wasz Kosciol 5N zaispirowal mnie swoim programem i aktywnoscia na szeroka skale.Niestety ,w moim zborze nic takiego sie nie dzieje,nad czym boleje. Moim wielkim marzeniem "od zawsze" /jeszcze przed nawroceniem/ byla praca w bibliotece, ksiegarni....
Pragnelabym bardzo,aby w moim miescie powstala taka protestanckabiblioteka, moze polaczona z kameralnymi spotkaniami, wspolnym czytaniem Slowa Bozego ...Takie pomysly chodza mi po glowie.Co mnie powstrzymuje? Proza zycia-brak srodkow.Na poparcie zboru w tym wzgledzie nie moge liczyc.
Drogi BIBLIOTEKARZU, bylabym Ci bardzo wdzieczna,gdybys napisal mi,jak radziles sobie na poczatku, z jakimi problemami sie spotkales.
Gdybys znalazl czas i ochote, to prosze o nawiazanie ze mna kontaktu.
Byc moze inne osoby, ktorym lezy na sercu szeroko pojete rozpowszecznianie Slowa Bozego, pomoga mi /dobra rada,wskazowkami.../
zrealizowac moje marzenie, jesli taka jest wola Boga. I ku Jego chwale. _________________ Wszystko moge w Panu ktory mnie umacnia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bibliotekarz
|
Wysłany: 15 Cze, 2005 12:35 Temat postu: |
|
|
Czytałem ostatnimi czasy książkę Douga Cartera "Ludzie szerokich horyzontów" zawiera ona kilka złotych myśli:
"Większość ludzi, którym powiodło się mimo braku możliwości, to ci, którzy nie wiedzą, co to znaczy rezygnować"
"Ludzie szerokich horyzontów wiedzą, że będą przegrani już w momencie, kiedy nie podejmą ryzyka"
"Bóg zamierzył, by kłopoty stały się przedszkolem dla zwycięstwa, ćwiczeniem dla mądrości, próbą dla cierpliwości, ryzykiem dla korony i bramą do chwały" (John Wesley) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|